Ga terug
Pollo Saltado - Peruaanse kip

Pollo Saltado - Peruaanse kip

Pollo Saltado is een populair Peruaans kipgerecht met Chinese invloeden, wat je in Peru overal ziet. Het is een gerecht met gebakken kip met ui, tomaat en sojasaus. Het wordt traditioneel geserveerd met zowel rijst als friet, voor dat echte Peruaanse comfortfood gevoel. Simpel, smaakvol en verrassend toegankelijk om thuis te maken. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken peruaans
Porties 4

Equipment

  • 2 snijplanken
  • 1 wok of hapjespan
  • 1 airfryer
  • 1 pan of rijstkoker

Ingrediƫnten
  

  • 800 gr kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 st rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 st tomaten
  • 1 st rode paprika
  • Een paar takjes koriander
  • 4 el sojasaus
  • 1 st bouillonblokje
  • 200 gr ongekookte witte rijs
  • 200 gr friet

Instructies
 

  • Kook de rijst in de pan of rijstkoker.
  • Was de kipfilet en snijd in smalle stukken en leg apart.
  • Snijd de rode ui in parten. Pel de tenen knoflook.
  • Leg de wok of pan op het vuur. Schenk hier de zonnebloemolie in.
  • Bak de uien en pers de tenen knoflook erboven uit.. Bak samen tot ze glazig zijn.
  • Voeg de kip toe en bak rondom bruin.
  • Snijd de tomaat en paprika in stukjes. Roer deze ook mee.
  • Voeg de sojasaus, bouillonblokje en 50 ml water toe. Roer mee.
    Laat nog een paar minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  • Hak de koriander fijn en roer mee in de Pollo Saltado.
  • Bak de frietjes in de airfryer.
  • Serveer de Pollo Saltado met witte rijst en friet.
Trefwoord friet, kip, sojasaus, tmaten