Plaatpizza met kipfilet, pesto en courgette
Een lekkere plaatpizza met gerookte kipfilet, plakjes (gele) courgette en tomaat met daarop groene pesto en olijven. Ik gebruik voor deze plaatpizza gewoon een kant-en-klaar plaatpizzabodem uit de supermarkt. Je vindt het in een kit met tomatensaus erbij. Heb je alleen een bodem, dan kun je voor de saus 2-4 el gezeefde tomaten gebruiken. De pizza is super lekker. Door combinatie van gerookte kip, zoute olijven, frisse courgette en sappige tomaat is perfect. Hier het makkelijk recept.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
1 bakplaat
1 vel bakpapier
- 1 plaatpizzabodem met saus of 2-4 el gezeefde tomaten
- 6 plakken gerookte kipfilet
- 1/2 gele of groene courgette
- 10 st zwarte olijven
- 2 el pesto genove (groene)
- 1 st roma tomaat
- 2 handjes geraspte kaas vegan
- Optioneel gedroogde Italiaanse kruiden
Haal het rooster uit de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette in dunne plakken met een kaasschaaf of met een mes. Snijd ook de tomaaat in dunne plakken. Snijd ook de olijven door de helft.
Rol de plaatpizzabodem uit over het bakpapier op het rooster.
Smeer de tomatensaus erop. Heb je gezeefde tomaten, dan kun je er een beetje Italiaanse kruiden op doen.
Bestrooi de geraspte (vegan) kaas erop. Verdeel de plakken kipfilet erover.
Daarna verdeel je de plakken tomaat en courgette gelijk over de pizza. Als laatst de ollijven ook.
Voeg kleine beetje pesto over de pizza toe. Je kunt ook nog een klein beetje geraspte kaas erover strooien.
Bak de pizza 15-20 minuten af.
Trefwoord courgette, kip, kipfilet, olijven, pesto, plaatpizza