Ga terug
Ossobuco van lam

Ossobuco van lam

Ossobuco, het bekende Italiaanse stoofgerecht, dit maal van lam. Deze kruidige stoof van normaliter kalfschenkel is ook heel goed te maken met lamsvlees. Ossobuco is een traditioneel Italiaans gerecht dat zijn oorsprong vindt in de regio Lombardije, met name in Milaan. De naam "ossobuco" betekent letterlijk "hol bot" in het Italiaans, en verwijst naar de manier waarop het gerecht wordt bereid: een dikke plakken vlees worden langzaam gestoofd tot ze mals en smaakvol zijn. Het basisrecept voor ossobuco omvat naast vlees ook uien, wortelen, selderij, knoflook, witte wijn, bouillon en tomaten. De ingrediƫnten worden samen gekookt totdat het vlees valt van het bot en de smaken volledig zijn ingetrokken. Voor de beste smaak moet je het een paar uur laten stoven. Lees hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Equipment

  • 1 braadpan
  • 1 snijplank

Ingrediƫnten
  

  • 4 st lamsschenkel of lamsfilet (750 gram)
  • 1 st ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 st wortel
  • 150 ml witte wijn
  • 50 gr bloem
  • 250 ml fond
  • 1 st laurierblad
  • 800 gr gepelde tomaten
  • 1 st citroen
  • Een paar takjes verse peterselie
  • 2 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Als je lamsfilet gebruikt, snijd deze in kleine stukken. De schenkels kun je in zijn geheel laten.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Was de wortel, rasp de schil eraf en snijd ook fijn.
  • Schenk de olijfolie in de braadpan. Bak de uisnippers, knoflook en wortel mee.
  • Breng het vlees op smaak met peper en zout. Haal het vlees door de bloem. Voeg daarna toe in de pan en schroei het vlees aan beide kanten.
  • Zet het vuur laag en blus af met witte wijn.
  • Wanneer de wijn verdampt is, voeg je de fond toe.
  • Voeg de gepelde tomaten en laurierblad toe en roer door. Sluit de pan af met een deksel.
  • Laat het gezamelijk minimaal een uur stoven.
  • Vervolgens rasp je de citroen erboven.
  • Snijd de peterselie fijn en strooi over de stoof.
Trefwoord Flammkuchen, italiaans, lamsvlees, stoof, stoofgerecht