Comfortfood it is, dit recept van noodles met garnalen en crispy chili oil. Dit gerecht is zoo smaakvol en zo makkelijk te maken. Een lekkere gezonde bowl met noodles, grote garnalen en lekker veel groente. Ik wokte bij dit gerecht groente mee zoals spitskool, champignons, paprika's en lekker veel garnalen. Lees hier het makkelijke recept.
Pel de ui en door de helft en dan in halve ringen. Pel de tenen knoflook. Leg apart.
Snijd vervolgens de spitskool in smalle reepjes. De paprika snijd je in kleine stukjes.
Kook ruim water.
Veeg de champignons schoon en snijd in plakken.
Schenk in een wok of hapjespan de zonnebloemolie.
Voeg de uienringen toen en pers de knoflook met een knoflookpers. Bak samen tot de uien glazig worden op een medium vuurtje.
Voeg de spitskool, paprika's en champignons toe en roer regelmatig door.
Kook de noodles volgens de verpakking max 5 minuten. Laat daarna uitlekken in een vergiet. Spoel af met koud water zodat de noodles niet aan elkaar plakken.
Bak de garnalen mee met de groente tot ze roze zijn.
Roer de noodles mee. Schenk de lichte sojasaus en oestersaus erbij. Roer weer door. Vervolgens voeg je gemberpoeder toe en roer nogmaals door.
Breng op smaak met evt een beetje zout.
Hak de koriander fijn.
Schep de noodles in kommen. Voeg per bord de crispy chili oil toe. Kies zelf hoe spicy je dit wilt. Strooi vervolgens de verse koriander erop.