Ga terug
Loempiataart met kipgehakt en filodeeg

Loempiataart met kipgehakt en filodeeg

Loempiataart, alleen de naam klinkt al als iets waar je blij van wordt. De smaak van een krokante loempia, maar dan in een grote, makkelijke taartvariant. Perfect om met het hele gezin of met vrienden van te genieten. Lees hier het makkelijk recept.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Borrelhapje, Hapje, Hoofdgerecht, lunch, Tussendoortje
Keuken Aziatisch, Chinees, Fusion, Indonesisch
Porties 4

Equipment

  • 1 springvorm of taartvorm
  • 1 wok of hapjespan

Ingrediënten
  

  • 5 vellen filodeeg vers (uit koeling, niet vriezer)
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gr kipgehakt
  • 600 gr Chinese roerbakmix
  • Een handje mihoen
  • 2 st eieren
  • 3 el zoute sojasaus
  • 3 el ketjap manis
  • 2 el zonnebloemolie
  • 10 ml vloeibare margarine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de tenen knoflook.
  • Pak een wok en schenk hier de zonnebloemolie in.
  • Bak het kipgehakt rul. Pers de tenen knoflook erboven uit en roer door.
  • Voeg de hele zak roerbakmix toe en roer goed door.
  • Roer de sojasaus en ketjap manis erdoor.
  • Breek de mihoen erboven en roer ook door. Het wordt vanzelf zacht in het mengsel.
  • Ondertussen vet je de taartvorm in met vloeibare boter. Leg de filodeegvellen erin.  Laat van ieder vel een flink stuk van het deeg over de rand hangen. Dit sla je straks terug over de taart als de vulling erin zit.
  • Schep het gehakt met groentemengsel in de taartvorm.
  • Klop twee eieren en verdeel erover.
  • Vouw de filodeeg dicht. Je kunt ook wat van de zijkanten afknippen als het te langen flappen zijn, voordat je het dichtvouwt
  • Bestrijk met de kwast en de rest van de boter.
  • Plaats in het midden van de oven en bak 35 minuten.
  • Laat 10 minuten afkoelen voor het snijden.
Trefwoord kipgehakt, koolhydraatarm