Lasagne met pompoen en geitenkaas
Ontdek dit heerlijke recept voor lasagne met pompoen en geitenkaas, een vegetarisch gerecht boordevol smaak! Perfect voor de herfst, combineert het de zoete en aardse smaken van pompoen met romige geitenkaas. Gezond en eenvoudig te maken, dit is dé lasagne die je niet wilt missen!
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollands, Italiaans
1 ovenschaal
1 bakplaat
1 snijplank
1 wok of hapjespan
1 klein steelpannetje
1 garde
- 2 st uien
- 3 tenen knoflook
- 600 gr pompoen vers of diepvries
- 200 gr zachte geitenkaas
- 400 gr tomatenblokes
- 1 tl tomatenpuree
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el verse tijm
- 1 st laurierblad
- 4 el olijfolie
- 6 st lasagnebladen
- 3 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 15 gr plantaardige margarine
- 20 gr bloem
- 1 st groente bouillonblok
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
Leg de stukjes pompoen een bakplaat en bestrijk ze aan beide kanten met de resterende olie. Strooi met zout en zwarte peper en rooster de pompoen hoog in de oven in circa 15 minuten gaar en bruin. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel de knoflooktenen en snijd fijn of doe ze door de knoflookpers.
Schenk olijfolie in een pan en bak de uien en knoflook. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en roer door. Roer ook de oregano, tijm en laurierblad erdoor. Laat de saus op een lage stand circa 15 minuten pruttelen.
Haal de pompoen uit de oven en leg apart. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 graden.
Bestrijk de bodem en zijkant van de ovenschaal met 5 gram boter. Strooi er bloem over, zodat de lasagne niet aan de ovenschaal blijft plakken.
Begin de lasagne met een dikke laag saus. Verdeel stukken geitenkaas erover. Leg daarop de lasagnebladen. Herhaal dit en duw de lasagnevellen aan. Eindig met een laag saus.
Bechamelsaus maken: Pak een klein steelpannetje en smelt op een zacht vuurtje de planten margarine. Vervolgens voeg je de helft van de bloem toe en de helft van het water. Verkruimel een bouillonblokje. Klop met een garde tot het een dikke saus wordt. Is het te dik, voeg je wat water toe. Te dun, voeg wat bloem toe. Klop totdat je genoeg saus hebt om te lasagne te bedekken. Verdeel de bechamelsaus over de lasagne. Strooi 2 tl Italiaanse kruiden over de saus.
Plaats de lasagne in het midden van de oven voor 30 minuten.
Trefwoord geitenkaas, lasagne, ovenschotel, pompoen, vegetarisch