Ga terug
Lasagne met paddenstoelen

Lasagne met paddenstoelen

In deze vegetarische lasagne gebruikte ik kastanjechampignons, witte champignons en oesterzwammen. De combinatie van tomaat, Italiaanse kruiden, veel knoflook en paddenstoelen maakt een rijke, smaakvolle saus. Ik raspte er pecorino door en smullen maar. Hier het makkelijke recept.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2

Equipment

  • 1 wok of hapjespan
  • 1 ovenschaal
  • 1 klein steelpannetje
  • 1 garde

Ingrediƫnten
  

  • 2 st uien
  • 4 tenen knoflook
  • 200 gr witte champignons
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 gr oesterzwammen
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 st groentebouillonblok
  • 6 st lasagnebladen
  • 4 el bloem
  • 2 handjes geraspte pecorino kaas
  • 3 tl Gedroogde Italiaanse kruiden
  • 20 gr plantenmargarine
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel de knoflooktenen en snijd fijn of doe ze door de knoflookper.
  • Veeg de champignons schoon. Snijd vervolgens de champignons in dunne plakken. Scheur de oesterzwammen in smalle reepjes.
  • Pak een wok of hapjepan. Fruit de uien en knoflook. Bak de paddenstoelen tot ze bijna gaar zijn.
  • Voeg je tomatenpuree toe en de tomatenblokjes toe. Voeg 200 ml water toe. Laat sudderen tot er een dikke saus krijgt.
  • Voeg 2 tl Italiaanse kruiden toe en roer de bouillonblok erdoor. Als de saus niet dik genoeg voeg je 1 el bloem toe. Roer goed door.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de ovenschaal in met olijfolie en een beetje bloem.
  • Begin de lasagne met een dikke laag saus. Rasp pecorino erover. Leg daarop de lasagnebladen. Herhaal dit en duw de lasagnevellen aan. Eindig met een laag saus.
  • Bechamelsaus maken: Pak een klein steelpannetje en smelt op een zacht vuurtje de planten margarine. Vervolgens voeg je de helft van de bloem toe en de helft van het water. Verkruimel een bouillonblokje. Klop met een garde tot het een dikke saus wordt. Is het te dik, voeg je wat water toe. Te dun, voeg wat bloem toe. Klop totdat je genoeg saus hebt om te lasagne te bedekken. Verdeel de bechamelsaus over de lasagne. Strooi 2 tl Italiaanse kruiden over de saus. Rasp ook hier een beetje pecorino over.
  • Plaats de lasagne in het midden van de oven voor 30 minuten.
Trefwoord champignons, lasagne, paddenstoelen