Ga terug
Groene groentesoep

Groene groentesoep

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Frans, Hollands
Porties 4

Equipment

  • 1 snijplank
  • 1 soeppan
  • 1 staafmixer

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr andijvie
  • 1 st prei
  • 1 st courgette
  • 1 stronk bleekselderij
  • 3 stengels bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 st groente bouillonblokjes
  • 3 el olijfolie

Instructies
 

  • Was de andijvie en bleekselderij en snijd grof.
  • Was de courgette en snijd in blokjes
  • Snijd de prei fijn en was in een vergiet.
  • Pel de tenen knoflook en snijd in plakjes.
  • Schenk de olijfolie in de soeppan en voeg de knoflook toe als de olie heet is. Roer 2 minuten mee.
  • Voeg de groente toe. Als het niet allemaal past, wacht je tot de andijvie is geslonken.
  • Voeg 1,5 liter kokend water toe en de bouillonblokjes. Breng de soep tot kookpunt. Vervolgens zet je het vuur zacht en laat je de soep 20 minuten pruttelen
  • Als alle groente gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.
  • Snijd de bosui in ringen. Verdeel de soep over de kommen en strooi de bosui erop.
Trefwoord groenten, soep