Doperwten- broccolipuree en zalm
Een lekkere en romige puree vol met groente en koolhydraatarm. Lekker smeuig met (vega)roomkaass en zalmfilet. Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
1 snijplank
1 kookpan
1 ovenschaal of airfryer
- 130 gr doperwten
- 200 gr broccoli (met stronk)
- 50 ml kookvocht
- 2 el (vegan) roomkaas met kruiden
- 2 st zalmfilet
- 2 el olijfolie
- 2 schijfjes citroen
Snijd de brocolli in roosjes. Schil de stronken en snijd in kleine blokjes. Was in een vergiet.
Kook de broccoli en doperwten met een beetje zout ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af, maar bewaar het kookvocht.
Pak een ovenschaal en leg er twee ruimte stukken folie in. Leg de zalmfilet erop en schenk de olijfolie erover. Strooi de dille erover.
Bak in de oven op 180 graden voor 30 minuten en in de airfer 180 graden 20 minuten
Leg de groente in de keukenmachine en voeg de roomkaas toe. Pureer tot een glad mengsel.
Serveer de puree met het stuk zalmfilet. Snijd de citroen in schijfjes en leg erop.
Trefwoord brocolli, doperwten, koolhydraatarm, tuinerwten