Appeltaart met filodeeg
Een lichte, knapperige appeltaart met filodeeg. Het heeft minder koolhydraten, maar boordevol smaak. Makkelijk te maken, luchtig én heerlijk met kaneel en een krokante crumblelaag. De taart is ook helemaal vegan! Lees hier het recept.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Dessert, Koekjes, Nagerecht, Toetje, Zoet
Keuken Frans, Fusion
- 6 st appels
- 1 el kaneel
- 3 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 vellen filodeeg
- 1 tl zout
- 1 el zonnebloemolie
- 2 el honing
- 4 el amandelmeel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Meng de appels met 2 el suiker, vanillesuiker en 1 el kaneel.
Leg de vellen over elkaar in de taartvorm. Leg de appelblokjes erin.
Meng in een kommetje het amandelmeel met honing, zout en een beetje olie. Goed roeren. Verdeel dit over de appelvulling.
Knip de overtollige randen van de filodeeg eraf.
Leg de appeltaart in de oven en bak 20-30 minuten.
Laat 20 minuten afkoelen voor je aansnijdt, zodat het filodeeg nog hard kan worden
Trefwoord Appels, filodeeg, taart