Vegan pastasalade met geroosterde groente en pesto genovese

Vegan pastasalade met geroosterde groente uit de oven met Pesto Genovese. Deze pastasalade is heerlijk als lunch of diner. Je mist totaal geen vlees of vis door de bite van de geroosterde groentes. Ik heb twee hele courgettes, paprika’s en een bak champignons toegevoegd. De Pesto Genovese BIO Costa Ligura van Enrico is helemaal koemelk- en notenvrij. Gemaakt van knoflook en basilicum. Deze salade staat in een half uurtje op tafel en je hebt gelijk een flinke schaal. Laat mij weten wat jij ervan vindt.

Voor 4 personen

Ingrediënten

2 courgette
2 rode paprika’s
1 bak champignons
Bak cherrytomaten
1 pot Costa Ligura Pesto Genovese
3 e olijfolie
300 gram fusilli

Bereiding Vegan pastasalade met geroosterde groente en pesto genovese

Start met het verwarmen de oven voor op 200 graden.

Was de courgettes en paprika’s en snijd dit in even grote blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd in parten. Leg op een bakplaat een velletje bakpapier en verdeel de groente daarover. Schenk of spray wat olijfolie erover en leg dit voor ongeveer 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Kook ondertussen de fusilli in een pastapan in ruim water tot de pasta beetgaar is. Spoel een aantal keer goed om met koud water. Leg dit vast in een grote schaal en laat afkoelen. Halveer de cherrytomaten en leg dit erbij.

Als de groente klaar is gooi je dit bij de fusilli. Schep de inhoud van de pot pesto erbij. Roer dit goed door.

De vegan pastasalade met geroosterde groente en pesto genovese is nu klaar! Je kunt de pastasalade prima een dag van te voren maken.

Vegan pastasalade met geroosterde groente en pesto genovese

Klik hier voor meer vegetarische recepten

Lees meer over de Costa Ligura Vegan pesto’s

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links