Over C Amsterdam
In de Amsterdamse Oost aan de Wibautstraat vind je restaurant C. Restaurant C staat voor Celsius en heeft een uniek 360℃ concept. Ze bereiden de gerechten op verschillende temperaturen van 0 tot 200° C. Met het concept geven zij de gasten een culinaire reis langs verschillende temperaturen en bereidingstechnieken. Eigenaar en chef Michiel van der Eerde startte restaurant C 3 jaar geleden en gaf voor op 19 januari een feest voor het 3 jarig bestaan. Eten met Roos was hiervoor uitgenodigd en ik mocht mee.

Het feest
Het feest begon buiten al. Bij aankomst zie je op het winterterras een ijssculptuur, een foodstand en een bar staan waar wij een welkomstcocktail kreeg. Binnen in het restaurant zie je direct een grote open keuken. Dé eycatcher van het restaurant: de Chefts table, een rond kookeiland waarbij je direct bij de kok aan tafel eet. Tijdens dit feestje nemen de chefs je mee op een 360gradenreis langs verschillende temperatuurzones en proef je de invloeden hiervan. De keuken was opgebouwd in 5 categorieën;
-20 tot 0° C Bevroren en koud
0 tot 20° C Rauw en koud
40 tot 80° C Lage temperaturen
100° C Stoom en kook200° C Grill, Plancha en Tempura

De gerechten
Ik heb natuurlijk van de lekkere gerechtjes geproefd. Bijna alle gerechten waren wel met rund- en varkensvlees of bereid met melkproducten, wat ik helaas niet eet. Je ziet gelijk dat hier goede chefs staan, want na het aangeven van mijn allergieën werd er voor mij een apart, maar minstens net zo heerlijk gerechtje gemaakt. Bijvoorbeeld deze oesters die op 2 manieren zijn bereid op 100° C.

Bij de lage temperaturen kon je een gerecht kiezen uit buikspek of kalfswang. De buikspek werd met een koude gamba en thaise curry roomsaus gemaakt van eiwit en kokosmelk, zonder koemelk. Ik heb dit gerecht gekregen zonder de buikspek met extra gamba’s. De roomsaus was echt overheerlijk, daar wil ik wel heel graag het recept van.

Aan de buitenring van de bar stonden de leveranciers van C Amsterdam. Zo kon je heerlijke wijn drinken van Boschendal en Norton. Bij Olives & More kregen we uitleg over de herkomst van de olijven en wat dat doet met de smaak.

Het concept van restaurant C Amsterdam vind ik heel uniek. Het was leuk om bij het 3-jarig bestaansfeestje te zijn en van de gerechten te mogen proeven. Ik kom hier graag een keer terug om te beleven hoe het is om hier te dineren.

Heel leuk je weer gezien te hebben, doen we snel weer over! 🙂 En man man.. Wát een heerlijke gerechtjes en drankjes waren daar!
Vond ik ook Roos! Heb een hele leuke middag gehad!