Horecava 2019

Intro

In januari 2019 was ik op de Horecava met Annemarie van My Happy Kitchen, Mariska van Marvelousz en Mariëtte van Over eten gesproken. De Horecava is de grootste Horecabeurs van Nederland en is jaarlijks 4 dagen te bezoeken in de Amsterdam Rai. De beurs is voor horeca-proffesionals, maar ook voor foodbloggers is het echt een walhalla. Alle grote en kleine foodmerken staan hier en bijna overal kan je wel wat proeven. Naast foodmerken heb je ook een hal met servies en wijn. Ik heb heerlijke en bijzondere dingen geproefd. In dit artikel deel ik mijn hoogtepunten van het bezoek.

Vegan Magnum

Ola is één van de bekendste ijslogo’s ter wereld. Merken van Ola zijn Magnum, Cornetto, Kinder. Ben & Jerry’s en Solero. De Magnum is een populair ijsje in Nederland. Een roomijs op een stokje met een dikke laag roomijs eromheen. Mijn familie is hier gek op. Voor mij absoluut verboden terrein, een ijs vol met melk en soms ook nog noten.Het verraste mij enorm toen ik op de Horecava van Ola een Vegan Magnum kreeg. Er ging een wereld voor mij open. Deze Vegan Magnum is gemaakt van bonen. Dit proef je absoluut niet terug. De Magnum was heerlijk, romig en zoet! Ik hoorde van andere dat het net zo lekker smaakt als de ‘echte’ Magnum. Wat een uitkomst voor alle veganisten en mensen met een koemelkallergie. De Magnum is ook nog vrij van noten. Je kan dit ijsje gewoon bij de supermarkt kopen.

Feitje: doordat de Magnum Vegan is, is het niet direct gezonder. De Magnum heeft evenveel calorieën als een normale Magnum.

Black Garlic

Heb jij ooit eerder zwarte knoflook gezien? Zwarte knoflook is een witte knoflookbol die verwarmd en gefermenteerd is. De hoeveelheid antioxidanten wordt bijna verdubbeld door dit proces. Antioxidanten zijn bepaalde vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen. Het natuurlijke afweersysteem van de lichaamscellen wordt hierdoor meer bevorderd. De zwarte knoflook kan je zo eten. Het heeft een zachte smaak en een smeuïge structuur. Je kan de zwarte knoflook gebruiken in diverse gerechten. Ik kreeg een bolletje zwarte knoflook en ga hier snel mee aan de slag. Wat ik ermee gemaakt hebt, laat ik jullie binnenkort zien.

Vega Vlammetjes

Je kent ze wel, vlammetjes, die pittige kleine vleesloempia’s die op de borrelgarnituurplank geserveerd worden. Deze zijn normaliter van varkensvlees. Topking heeft een variant bedacht op haar populairste snack. De Vega Vlammetjes! Wat is dat lekker zeg!  De loempia is gemaakt van soja. Ik was blij dat het een goed gevulde was. Van mij mag dit nu wel op elke borrel geserveerd worden. Ik vind dit een hele slimme zet van Topkings, inspelend op de vraag naar meer vegetarische producten. Nu steeds meer mensen vegetariër worden, is het Vega Vlammetje een perfecte vervanger.

Koppert

Koppert Cress, een Westlands bedrijf, is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten. Deze hebben elk hun eigen en verrassende invloed op de zintuigen. Deze planten of blaadjes daarvan worden gebruikt in gerechten om een bepaalde smaak te prikkelen. Ik proefde hier een soort bloemknopje waarvan mijn mond gewoon in de fik stond. Wat een heftige smaak er uit één zo’n kleine knopje kan komen. Sommige planten geven een pittige smaak, andere een stevige bite of kruidige smaak. In veel sterrenrestaurants wordt er gebruik gemaakt van deze bijzondere planten. Ik proefde hier ook een toastje met zoete aardappelpuree en een kruidig en licht pittige blaadje. Bijzonder hoe zo een plantje de smaak zo anders kan maken.

Kumars kruidenmixen – Verstegen

Kumars in een Aziatische kruidenmerk van Verstegen. Kumar heeft snelle en makkelijke kruidenmixen voor de Indonesische, Indiase en Thaise keukens. De mixen zijn erg goed van smaak en geven bijna de authentieke smaak. Kumars werkt met verse kruiden en specerijen om de juiste mixen te krijgen. Ik was vooral onder de indruk van de mooie stand die zij hadden op de Horecava. De Kumars stand was mooi ingericht met een groot plateau vol kruiden.


High Tea- Pickwick

Douw Egberts had een grote stand waar je van alles kon proeven. Zo liet ik verse Ice-Tea van Pickwick maken met groene thee, gember etc. Aan de achterkant bevond zich een speciale Douwe Egberts koffiecorner waar je diverse soorten koffie kon proeven. En in het midden stond een Pickwick-stand waar je een high-tea per persoon kreeg. Bij de high-tea kreeg uitleg over de juiste temperatuur, de smaken van de tea en bij wat voor gerecht het past. De high- tea bestond uit 3 theetjes met daarbij kleine gerechtjes. Wat een feestje was dat.


Na een dag rondstruinen op de beurs voel je het wel aan je voeten. De beurs was heel groot en ik heb in één dag nog niet eens alles kunnen zien. Tevreden en met een volle buik zijn wij na naar huis gegaan. Ik heb een leuke en inspirerende dag gehad met mijn blogvrienden. Ik kan niet wachten om volgend jaar weer te gaan en om te zien wat er dan weer voor nieuws is. Eén tip, niet teveel eten voordat je gaat, want je kan je buikje er wel vullen.