Heldenavond bij Jarige Job

Herinner jij de verjaardagen als kind nog? Ik weet nog goed dat het feest was in het hele huis. De woonkamer was versierd, ik kreeg cadeautjes, mocht trakteren op school en thuis maakte mijn moeder mijn lievelingseten. In het weekend hadden we een groot familiefeest en op woensdag kreeg ik nog een kinderfeestje. Wat een feestweek! Helaas is dit niet voor ieder kind zo, gelukkig bestaat Stichting Jarige Job.

Over Stichting Jarige Job

Wist je dat in Nederland ongeveer 60.000 kinderen hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat hier te weinig of geen geld voor is?  Zij krijgen geen cadeautje of kunnen niet trakteren op school of thuis. Uit schaamte melden zij kinderen zich bijvoorbeeld ziek op school, of raken zij in een isolement of depressie. Je kan het bijna niet voorstellen dat er in Nederland zoveel kinderen zijn die in armoede opgroeien. Ik schrok van deze cijfers en wilde helpen. Stichting Jarige Job geeft die kinderen een box voor hun verjaardag waar alles in zit voor een echte verjaardag. Stichting Jarige Job bestaat sinds 2010 en is opgericht door Maas Lloyd.

Verjaardagsboxen

De organisatie en de pakketten worden voor een deel gesponsord. Zo mag Stichting Jarige Job 5 jaar gratis op de locatie zitten van de Gemeente Rotterdam. Unilever doneert blikjes kipknakworst voor de boxen en wordt de koffie en thee verzorgd door Selecta. PostNL verzendt de dozen gratis naar de kinderen, dit zijn er wel 30.000 per jaar. Ook T-Mobile draagt zijn steentje bij. Zij verzorgen de abonnementen voor het personeel en je hebt de mogelijk je overige belminuten in geld te doneren aan Stichting Jarige Job. Mooi om te zien hoe iedereen meewerkt om de kinderen uit de armste gezinnen toch een mooie verjaardag geven. Helaas wordt niet alles gesponsord en is er een grote vraag naar donateurs en vrijwilligers. Zo kun je de hele maand januari ongebruikte decembercadeaus voor kinderen doneren aan Stichting Jarige Job. PostNL haalt dit gratis bij je op. Daarnaast kan je geld doneren of een avondje helpen met inpakken, zoals wij deden.

Heldenavond

Afgelopen dinsdagavond deed ik met mijn vriend en mijn zussen vrijwilligerswerk bij Stichting Jarige Job. Mijn vriend zag de tv-reclame van Postnl over Jarige Job en was geboeid. Op de site van care.nl kan je je aanmelden om te helpen op een Heldenavond, en dit deden wij! Op het kantoor aan de Van Nelleweg 1 waren wij verrast over het leuke pand. Ingericht met speelgoed, snoep en veel kleur. Echt een kinderparadijs. De boxen worden gemaakt voor kinderen van 4-16 jaar. Natuurlijk hebben kinderen van verschillende leeftijdscategorieen andere wensen. Daarom worden de boxen verschillend gevuld met cadeaus, drinken en snoepgoed. Ook voor de docenten op school wordt en doosje Toffifee meegegeven. En een cakemix met glazuur kan natuurlijk niet ontbreken, zo kan je thuis ook een taartje met de familie eten. Wij hebben die avond met 30 vrijwilligers ongeveer 300 boxen gevuld. Het was flink doorpakken maar het resultaat is het waard.

dav


Dit is voor mij zeker niet de laatste keer dat ik heb geholpen. Wat een goed initiatief en wat een lieve mensen. Ik heb een spaarkaart van Jarige Job meegenomen naar mijn werk en vrienden heb in 1 dag n al €35,- euro opgehaald. Hiermee heb ik één box gesponsord. Wil jij ook meedoen? Kijk op de sitehttps://www.stichtingjarigejob.nl/ wat je kan doen.