Echt Spaanse paella en tapas – Restaurant La Familia

In Den Haag, in winkelcentrum Mariahoeve, vind je het Spaanse Restaurant La Familia. Zoals je aan de naam hoort, een echt familierestaurant. Toen mede-eigenaar Nathalie mij uitnodigen om de tapasgerechten en paella te proeven, was ik direct enthousiast. Ik ben al een aantal keren in Spanje geweest en alleen al om het eten is het één van mijn favorieten landen. Lekker Spaans eten in Nederland is best een zoektocht. Ik was dus heel nieuwsgierig naar het eten van La Familia. 

Over La Familia

Restaurant La Familia bestaat nu een jaartje en is gevestigd in het winkelcentrum Mariahoeve. Je kan zowel via het Winkelcentrum als aan de buitenkant naar binnen. Het restaurant heeft een sfeervolle inrichting. Aan beide ingangen hebben zij een terras. Eigenaars Alfonso en Nathalie ontvingen ons enthousiast en vertelde vol passie over het restaurant. Alfonso, zelf afkomstig uit Spanje, runt de keuken en het personeel. Sipiwe, de Benjamin van het team, bediende ons en vertelde dat het echt als één grote familie hier voelt. 

Tapas

Als starter kregen we een broodje met huisgemaakte aioli en een een frisse gazpacho. Wij namen plaats aan een tafeltje buiten en kregen een fles Verdejo.

Op de kaart staan veel gerechten. Je vind een breed scala aan tapas. Perfect om mee te starten. Het is wel moeilijk om een keuze te maken, want er staat zoveel lekkers op. Wij kozen uiteindelijk voor de calamaris, pollo al ajilo (kip in knoflook), gamba’s al ajilo (knoflookgarnalen) én op aanraden van Nathalie de gegrilde groente. Wat waren wij blij met deze lekkere tapas. De calamaris vond ik verslavend lekker. Alfonso vertelde dat zij deze van verse inktvis maken. Ook de gegrilde groente was een goede verrassing. Een tip: de porties zijn best groot, dus bestel niet direct veel (of juist wel als je veel trek hebt ;)) 

Paella zoals in Spanje

Het meest enthousiast waren wij over de paella. Nog nooit heb ik zo een heerlijke paella in Nederland gegeten. Dus voor echt goede paella hoef je niet meer naar Spanje. Wij kozen voor een éénpersoons portie met kip en zeevruchten om te delen. Ja, je leest het goed, hier hebben ze paella voor één persoon! Dat is vrij uitzonderlijk. De paella zat vol met stukjes kip en zeevruchten als inktvis, mosselen en gamba’s. Was een feest om te eten. Vegetarische paella is staat ook op de kaart. 

Paella mixta pollo/ marisco

Desserts

Vol van alle tapas en verrukkelijke paella, sloegen wij het dessert over. Wil jij hier wel van genieten, dan heb je keuze uit de traditionele desserts als huisgemaakte Natilla de mango (mango vla), Arroz con leche, brownie en chocoladetaart.

De ervaring

Ik ben heel enthousiast over de keuken van La Familia. Ik gaf van te voren mijn dieetwensen door en Alfonso sprak van te voren met de keuken wat allemaal mogelijk was. De paella was met stip mijn favoriet, maar ook de tapas was super lekker. Ik kan niet wachten tot ik weer bij La Familia ga dineren. We zijn goed geholpen door Alfonso en Siwipe en hebben een heerlijke en gezellige avond gehad.

Siwipi achter de bar

Klik hier als je meer restaurant reviews wilt lezen?